Over mij

Van burn-out naar Natuurlijk Fit Shop

Heb jij een burn-out, stressklachten, vaak last van je buik of hormonale klachten en wil je hier iets aan doen? Maar heb je geen idee hoe je dit op een relaxte manier kunt aanpakken en welke stap je kunt nemen om weer ‘normaal’ zonder vermoeidheid, pijn of chronische klachten je leven te leiden? Mijn naam is Bernice, orthomoleculair voedings- en suppletieconsulent en ervaringsdeskundige, en ik wil je hier graag bij helpen.

De laatste jaren ben ik veel mensen tegengekomen die door stress- en burn-outklachten uitgeschakeld zijn of slecht functioneren door hormonale klachten. Ook hoor ik vaak dat mensen vage pijnklachten in de buik hebben, zoals een opgeblazen gevoel, belabberde stoelgang en vermoeidheid na een maaltijd. Dit zette mij aan het denken: hoe is het toch mogelijk dat zoveel mensen hier last van hebben?

Mijn eigen ervaring

Zelf was ik ook iemand die veel kleine lichamelijke klachten had. Al die mankementen samen zorgden ervoor dat ik niet optimaal functioneerde. Destijds had ik niet de kennis om al die op zichzelf staande klachten, die achteraf niet op zichzelf stonden, te verbinden.

In 2014, in de bloei van mijn leven, stortte ik volledig in. Tijdens mijn werk ging het helemaal mis. Ik werd bleek, kortademig, duizelig en kon niet meer tegen licht. Wat was er in godsnaam met me aan de hand? Ik dacht dat ik voor het eerst sinds jaren een vette griep te pakken had. Helaas was dat niet het geval. Na maanden van onderzoeken en zaken uitsluiten was de diagnose: burn-out.

En toen? Echte reguliere hulp was er niet. De huisarts liet wel bloed afnemen, maar volgens hem waren alle waarden precies op de grens. Een klein beetje eronder hier en daar, maar daar zou je geen echte last van kunnen hebben. In de praktijk klopt die constatering niet helemaal. Maar dat wist ik niet, dus zat ik daar op een stoel en kreeg ik de boodschap om uit te zieken. Alleen, hoe dan?

Dit moet anders, besloot ik, en ik ging op zoek in het alternatieve geneeswijzencircuit. Daar vond ik wat ik zocht: hulp! Eindelijk iemand die luisterde en begreep wat ik nodig had. Mijn lichaam werd gerestaureerd, de schade kon hersteld worden. Het koste heel wat doorzettingsvermogen en geduld… En het kwam goed! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld, van binnen én van buiten.

De professional waar ik zelf zo naar zocht

Toen het na 1,5 jaar beter ging en ik weer in staat was om te werken, ben ik me gaan verdiepen in de materie over burn-out. Ik ben gaan lezen, testen, mindfulness oefeningen gaan doen, heb leren loslaten, ontspannen, naar mijn lichaam luisteren en het was geweldig. Wat ben ik veel te weten gekomen over mezelf, voornamelijk wat ik wél leuk vind. Ik besefte dat wat ik geleerd heb ook voor een ander kan werken. Begin 2019 ben ik de opleiding Orthomoleculair voedings- en suppletieadviseur gaan volgen. Een grote stap, maar naarmate ik vorderde werd ik steeds blijer en gelukkiger. Ik wist het zeker: ik word de professional waar ik ooit zelf zolang naar heb gezocht. Van daaruit is Natuurlijk Fit Shop ontstaan, geboren uit mijn liefde voor voeding, lichaam en geest in combinatie met passie voor Orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskunde.

Meer over mij

Als ik niet met Orthomoleculaire geneeswijze bezig ben, sport ik fanatiek. Ik doe aan krachttraining en vechtsporten. Ook van koken word ik heel gelukkig. Ik vind niets leuker dan lekkere voedzame maaltijden bereiden, altijd net even iets anders dan het recept (ik ben heel eigenwijs). Dat pakt vaak goed uit, maar, als ik de gezichten van mijn gezinsleden bekijk, ook wel eens wat minder… Mijn samengeraapt gezin bestaat uit mijn rots in de branding Martijn, zonder wie ik veel dingen niet tot stand had kunnen brengen. Delano is mijn grote zoon (19 jaar) en mijn ubertrots – dankzij hem ben ik me jaren geleden gaan verdiepen in voeding. De middelste van het geboefte is Niek (10 jaar) en de jongste is Jahvano (8 jaar). En het klopt wat ze zeggen, de jongste is de grootste schurk!

Mijn werkwijze

Ik kijk samen met jou waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Hierbij neem ik je fysieke én mentale staat onder de loep. Vervolgens stel ik samen met jou een behandelplan op, bestaande uit voedingsadviezen en/of voedingssupplementen. Een andere mogelijkheid is het Eet je Fit voedingsplan. Wanneer je hier voor kiest help ik je via op maat gemaakte weekmenu’s op weg om gezonder te eten, waardoor je je mentaal en fysiek fitter voelt. Tenslotte kun je ook bij mij terecht voor Reikibehandelingen.

Heel erg bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaal te lezen. Ik hoop snel van je te horen!

Gezonde groeten,

Bernice

Join Our Newsletter & Get 40% Off your First Order
Get Latest Fashion Updates & Offers
*We also hate Spam & Junk Emails.
Subscribe
Don't Show me
Ik ben Bernice Girard van Natuurlijk Fit Shop, ik ben orthomoleculair voedings- en suppletie consulent. Dat houdt in dat ik voeding, vitaminen & mineralen toepas in verschillende situaties. Dat kan zijn om op een gezond gewicht te komen, burn-out of stress klachten aanpakken en nog veel meer!
Welkom bij Natuurlijk Fit Shop
Gezonde groeten
We Use Cookies
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. We also use cookies to ensure we show you advertising that is relevant to you. You can change your cookie settings at any time.
OK, I AGREE
Change Cookies Settings
See our Cookie Policy
× Whatsapp