Over mij

Mijn verhaal over Natuurlijk Fit Shop!

Wil je wat aan je klachten doen? Maar heb je geen idee hoe je dat nou echt op een relaxte manier gaat aanpakken? Hoe je nu verder moet, welke stap je moet nemen om weer ‘normaal’ zonder vermoeidheid, pijn of chronische klachten door te gaan?
De laatste paar jaar ben ik veel mensen tegengekomen die door stress/burn-out klachten uitgeschakeld zijn, of hormonale klachten hebben en daardoor slecht functioneren. Wat ik ook veel tegen kom is dat men vage pijnklachten in de buik heeft, opgeblazen gevoel,  een belabberde stoelgang en doodmoe na een maaltijd zijn.
Om terug te komen op die hormonale klachten, die blijken ontzettend veel voor te komen tegenwoordig, of waren die er altijd al en viel het bij niemand op, mij valt het in ieder geval wel op!
Dit heeft mij aan het denken gezet, hoe is dit toch mogelijk?!


Ik was ook iemand die eigenlijk best veel kleine lichamelijke klachten had en al die mankementen samen zorgden ervoor dat ik niet optimaal functioneerde. 
Ik had toen de ‘know how’ niet om een connectie te leggen tussen al die op zichzelf staande klachten, die achteraf niet op zichzelf staande klachten waren.
In 2014, in de bloei van mijn leven stortte ik volledig in, tijdens mijn werk ging het helemaal mis. Ik werd bleek, kortademig, duizelig en kon niet meer tegen licht. Wat was er in godsnaam met me aan de hand? Ik dacht dat ik voor het eerst sinds jaren een vette griep te pakken had. Helaas, was het geen griep, na maanden van allerlei onderzoeken en van alles uitsluiten was de diagnose: burn-out.
En toen? Echte reguliere hulp was er niet, de huisarts had wel bloed laten afnemen maar volgens de dokter was alles precies op de grens, klein beetje onder hier en daar, maar daar zou je volgens de huisarts geen echte last van kunnen hebben. In de praktijk klopt die constatering niet helemaal. Dus daar zat ik bij de huisarts op de stoel en begreep  dat ik het maar moest uitzieken/zoeken of zo. Maar hoe dan?
Ik besloot: ‘dit moet anders’ en ging op zoek in het alternatieve geneeswijzen circuit, daar vond ik wat ik zocht! Hulp! Eindelijk iemand die luisterde en begreep welke hulp ik nodig had. Mijn lichaam werd eindelijk gerestaureerd, de schade kon hersteld worden. Het koste heel wat doorzettingsvermogen en voornamelijk geduld….en het is goed gekomen! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld vanbinnen als vanbuiten.
Nadat ik na 1,5 jaar weer enigszins ‘normaal’ was, of in ieder geval weer in staat om te gaan werken, ben ik de materie over de burn-out ingedoken. Ik ben gaan lezen, testen, mindfulness oefeningen gaan doen, leren loslaten, leren ontspannen, naar mijn lichaam leren luisteren en het was geweldig! Wat heb ik veel geleerd over mezelf, voornamelijk wat ik wél leuk vind. Mijn visie die daar uit voortgekomen is, is dat wat ik geleerd heb, kan ook voor een ander werken. Begin 2019 nam ik de stap om de cursus Orthomoleculair voedings- en suppletie adviseur te gaan volgen. Het was een grote stap om dé eerste trede van deze nieuwe trap te gaan beklimmen. Naar mate ik vorderde en die trap beklom werd ik steeds blijer en gelukkiger en wist ik het zeker; ik word de professional waar ik ooit zelf zolang naar heb gezocht.
Van daaruit is Natuurlijk Fit Shop ontstaan, geboren uit liefde voor voeding, lichaam en geest gecombineerd met passie voor Orthomoleculaire therapie en natuurgeneeskunde.

Als ik niet met Orthomoleculaire geneeswijze bezig ben, dan doe ik fanatiek aan sport en ik doe graag aan krachttraining en vechtsporten, vroeger waagde ik me nog wel eens aan een wedstrijdje. Van hardlopen ben ik niet zo’n fan haha, daar ben ik niet voor gemaakt. Van koken word ik echt heel gelukkig, lekkere voedzame maaltijden bereiden, altijd net even iets anders dan het recept (heel eigenwijs) en dat pakt vaak goed uit, ook wel eens wat minder aan de gezichten van mijn gezinsleden te zien (hahaha).
Mijn samengeraapt gezin bestaat uit: ‘mijn rots in de branding’, ook wel Martijn genoemd, zonder hem had ik veel dingen niet tot stand kunnen brengen. Delano is mijn grote zoon (18 jaar) en mijn uber trots, dankzij hem ben ik de voeding ingedoken jaren geleden. De middelste van het geboefte is Niek (8 jaar en bijna 9). En als laatste, Jahvano en het klopt wat ze zeggen, de jongste is de grootste schurk!

What’s in it for you, als je besluit om mij in te schakelen?

Ik kijk samen met jou naar waar je op dat moment behoefte aan hebt, ik kijk naar je fysieke en mentale staat en stel samen met jou een behandelplan op. Dat plan bestaat uit voedingsadviezen en/of voedingssupplementen.
Er is ook een mogelijkheid voor op maat gemaakte week menu’s om je op weg te helpen om anders te leren eten. Met de hulp van vitaminen en mineralen wordt jouw nieuwe levensstijl en weg naar herstel ondersteund.

Heel erg bedankt dat je de moeite hebt genomen om mijn verhaal te lezen en ik hoop snel van je te horen!

Gezonde groeten,

Bernice

Join Our Newsletter & Get 40% Off your First Order
Get Latest Fashion Updates & Offers
*We also hate Spam & Junk Emails.
Subscribe
Don't Show me
Ik ben Bernice Girard van Natuurlijk Fit Shop, ik ben orthomoleculair voedings- en suppletie consulent. Dat houdt in dat ik voeding, vitaminen & mineralen toepas in verschillende situaties. Dat kan zijn om op een gezond gewicht te komen, burn-out of stress klachten aanpakken en nog veel meer!
Welkom bij Natuurlijk Fit Shop
Gezonde groeten
We Use Cookies
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. We also use cookies to ensure we show you advertising that is relevant to you. You can change your cookie settings at any time.
OK, I AGREE
Change Cookies Settings
See our Cookie Policy
× Whatsapp